Josien

Iets over mij:

Mijn uitgangspunt is dat het leven je steeds opnieuw kansen biedt om je te ontwikkelen en bewust te worden, waardoor je als persoon groeit.

De verschillende rollen die ik heb en heb gehad in mijn leven, zoals dochter, zus, echtgenote, moeder van nu drie volwassen zoons, vriendin en collega dragen daar aan bij. En natuurlijk ook mijn functie als docent in het cluster 4 onderwijs (jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische stoornis) had een grote invloed op wie ik ben.

Daarnaast zijn er gebeurtenissen in ieders leven, mooie en tragische, die je vormen. Ook ziekte is zo’n gebeurtenis die erg veel in gang kan zetten, zowel voor de zieke zelf als de mensen er omheen. Voor mij was dat het feit dat ik in 2001 borstkanker kreeg en nu, heel recent, darmkanker. In beide gevallen heeft het veel in gang gezet en me richting gegeven en daardoor veel goeds gebracht.

Gelukkig zijn er ook minder ingrijpende gebeurtenissen die als katalysator kunnen werken in het proces van persoonlijke groei. Dan denk ik b.v. aan
een boek of bijzondere ontmoetingen.

Mijn werk (als belichaming van mijn belangstelling voor de drijfveren van de mens) en het feit dat ik borstkanker kreeg waren voor mij aanleiding tot het volgen van de 4 jarige HBO opleiding tot psychodynamisch therapeut ( www.psychodynamica.nl ). Daarnaast heb ik heel veel workshops en bewustzijnstrainingen gedaan, zoals recent mindfulness en Touch of Matrix ( www.touchofmatrix.nl ). De opleiding Medische Basiskennis ( www.medischebasiskennisconamore.nl ) heeft mij, naast heel veel medische kennis, vooral weer bewust gemaakt van de oneindige intelligentie van ons lichaam.
Ook op het gebied van autisme heb ik mij geschoold, aangezien jongeren met ASS problematiek de laatste jaren de doelgroep is waarmee ik werk.

Ik wil heel graag mensen helpen op die momenten in hun leven waarop ze  hulp en ondersteuning nodig hebben. Ik vind het fijn wanneer mensen in hun kracht komen en de moeilijkheden in hun leven als uitdagingen kunnen gaan zien, waarbij ze voelen en weten dat ze het aan kunnen!

2 reacties op “Josien

  1. Prachtig Josien!
    Ik ben zelf ook “genezen”, of beter gezegd “het kanker-maken gestopt” van een ei-leider kanker. En zoals je zegt het gaat erom je “ik” lief te hebben, aandacht te geven, en te luisteren naar ons lichaam.
    Veel succes, hartelijk dank om de bewustwording in de wereld te laten groeien door jouw unieke talenten en stem, en warme knuffel, iele

  2. Dank je wel Iele. Wat bijzonder om zulke reacties te krijgen.
    Hier word ik zo blij van!!! Daar gaat het om! Doe de dingen waar je blij van wordt, en die je warm maken. Kanker wordt niet voor niks “koude ziekte” genoemd. Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *